Doručak je najvažniji obrok u danu, nezaobilazan za djecu i mlade osobe jer organizmu u razvoju u jutarnjim je satima neupitno potrebna hrana. Kako biste si lakše organizirali svakodnevne obroke, kod  kardiologa potražili smo istinu o najraširenijoj zabludi o doručku.

Odmalena nas uče da se doručak ne smije preskakati i to je zaista istina kada je riječ o djeci, mladim osobama, dijabetičarima i drugim skupinama s posebnim prehrambenim interesima. No za osobe koje žele smršati, odnosno imaju višak kilograma, to pravilo ne vrijedi i doručak za njih nije obavezan.

“Za osobe koje žele smršati, odnosno imaju višak kilograma, doručak nije obavezan obrok”

Osobe koje imaju višak tjelesne težine, nemaju drugih bolesti i ujutro nisu gladne, nikako se ne bi trebale prisiljavati jesti doručak samo pod izgovorom zdravog obroka. Već jedna voćka ili čaša cijeđenog soka, dovoljan je jutarnji unos, kaže doc. dr. sc. Alen Ružić, specijalist interne medicine s užom specijalizacijom iz kardiologije.

I sam Ružić uspio je smršati 98 kilograma u roku od pet godina zahvaljujući posebnom režimu prehrane u kojem doručak nije bio obavezan obrok te čaju iWKAN čiju je mješavinu osmislio.

Načelo za osobe koje mršave jest da jedu u ono doba dana kada osjećaju glad. Naravno, to ne bi trebalo biti barem 2 sata prije spavanja, savjetuje dr. Ružić.

Dakle, ako se trudite izgubiti višak kilograma, doručak vam ne mora biti na popisu prioriteta. Činjenica da se ne trebaju prisiljavati jesti doručak razveselit će mnoge, a naročito one koji žele smršati.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!