Neka pravila koja primjenjujete od jutra mogu se odraziti na proces gubitka kilograma. Pogledajte ključna koja se tiču doručka, a mogu vam pomoći da smršate.

Unesite najmanje 8 grama vlakana

Vlakna će vas duže držati sitima pa nećete posezati za grickalicama do ručka. Zato je važno da vam doručak obiluje vlaknima.

Doručujte čim se probudite

Iskoristite potencijal organizma da sagorijeva masti i jedite kad ustanete, tačnije, najkasnije sat vremena nakon buđenja. Na taj način podstičete metabolizam i izbegavate kasnije napade gladi.

Jedite više proteina, a manje šećera

Slatka hrana možda izgleda primamljivo i idealno za prvi obrok, ali nije najbolji izbor. Ovakva hrana ima više kalorija, a daje vam manje energije. Zato jedite namirnice bogate proteinima, poput jaja i peciva od brašna od cijelog zrna žitarica.

Vodite računa o veličini porcije

Doručak treba da bude dovoljno obilan da vas zasiti, ali ne treba pretjerivati. U principu, ne bi trebalo da unesete više od 350 kalorija.

Nikada ne preskačite doručak

Preskakanje obroka nije dobro rješenje ako želite da smršate. Ovo se naročito odnosi na doručak. Kvalitetan doručak će vas zasititi, pa ćete tokom dana unijeti manje kalorija i nećete imati povećan apetit.

Izvor: elle.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!