♦ 125 g maslaca
♦ 3 jaja
♦ 1 vanilin šećer
♦ 10 dkg šećera
♦ 1 žlica kakaa( jušna)
♦ 8 dkg brašna
♦ 15 dkg čokolade za kuhanje sa visokim postotkom kakaa
PRIPREMA:
Otopite maslac i čokoladu za kuhanje na pari.
Pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte u tu smjesu otopljenu čokoladu sa maslacem, dodajte kakao i brašno. Sve još dobro izmiksajte.
Namastite kalupe za muffine sa maslacem i pospite sa malo brašna. Ili u kalupe za muffine stavite papirnate košarice za muffine.
Ulijte smjesu u kalupe skoro do vrha u svaku košaricu. Stavite peći u predhodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 9 minuta.
Poslužite vrući souffle uz kuglu sladoleda od vanilije ili drugog okusa koji volite.
Držite se točno navedene minutaže, jer će se u suprotnom čokolada iznutra (koja mora biti tekuća) stvrdnuti.