Ovaj lagani omlet od tune odličan je kada trebaš brzi doručak za sebe i svoju obitelj.
Svega 15 minuta trebalo bi ti biti dovoljno za njegovu pripremu.
Ako čak ni to nije dovoljno kratko za tebe, dan prije možeš pripremiti punjenje od tune, paprike i krem sira, a drugoga jutra sve što ti ostaje jest priprema jaja.
Po želji u smjesu dodaj rajčicu, gljive, sir ili neke druge namirnice koje voliš uvrstiti u svoj jelovnik.
Sastojci:
1/2 crvene paprike
1/2 zelene paprike
ulje
50 g tune iz konzerve
2 žlice krem sira
3 velikih jaja
sol, papar vlasac ili mladi luk za dekoraciju
Priprema:
- U malu tavu dodaj malo ulja i na srednje jakoj vatri ispeci papriku, crvenu i zelenu, dok ne omekša, oko 3 minute. Makni s vatre.
- U srednje velikoj zdjeli zajedno pomiješajte papriku, tunu i krem sir. Stavi na stranu.
- U zasebnoj zdjeli razbij jaja i promiješaj ih.
- Zagrij malo ulja u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Lagano ju okreći kako bi ulje prošlo cijelom površinom tave. Ulij u nju pola smjese jaja. Pričekaj oko 30 sekundi dok se jaja na dnu posude ne počnu peći. Lopaticom ili vilicom nježno i vrlo lagano lupkaj po njima kako bi se brže spekla.
- Uz pomoć žlice nanesi polovicu smjese krem sira i paprike na polovicu pečenih jaja. Zatim podigni čisti rub i preklopi ga preko i tako stvori polukrug. Lagano lopaticom drži omlet, dok se rubovi zajedno ne zapeku.
- Peci ga još minutu. Gotov omlet prebaci na tanjur i posluži s ukrasom od luka ili vlasca.
Ponovi postupak za drugi omlet.Prijatno!