Voditeljica Opra Vinfri nije glumica, ali njeno ime je sinonim za šoubiznis i više puta je proglašavana za najbogatiju ženu Holivuda. Jedan od razloga njenog uspjeha svakako je njena sposobnost da suosjeća sa problemima gledalaca, a među njima se nametnuo i višak kilograma.

Opra je godinama muku mučila s kilažom, a onda je uspjela da izgubi 20 kilograma, i bez “jojo” efekta. Kaže da najveću ulogu u uspješnom gubitku kilograma ima njen raznovrsni jelovnik, a, primijetićete, uopšte nije nešto komplikovan, nepristupačan niti egzotičan s obzirom da stiže od najmoćnije dame šoubiznisa.

Doručak: Sendvič s jajetom, avokadom, šunkom i pardajzom na hljebu od cjelovitih žitarica, čaj

Ovo je doručak koji se gotovo svaki dan nalazi na tanjuru voditeljice. Umjesto kafe, Opra u jutarnjim satima poseže za čajem. Najčešće pije indijsku varijantu obogaćenu začinima poput cimeta, kardamoma, karamfilića i đumbira s dodatkom mlijeka.

Ručak: supa od pardajza i salata od kelja ili tjestenina s škampima

“Obožavam supu, jedem je svaki dan”, priznaje Opra. S obzirom na to da ovakav tip supe ne može u potpunosti da zasiti, voditeljka je dopunjuje salatom od kelja s dodatkom jabuke, sušenih borovnica, badema, semenki suncokreta, sira i dresinga na bazi senfa.

Druga opcija za ručak je tjestenina sa škampima koju je jednostavno pripremiti. U kuhanu tjesteninu dodaje se malo maslinovog ulja, soli, bibra, češanj luka i 3 kašike ribanog sira. Na kraju se tjestenini dodaju i grilovani škampi, a po želji se jelo može dopuniti paradajzom i rukolom.

Večera: File bakalara sa mahunarkama

“Ako niste ljubitelj bakalara, zamijenite ga drugom ribom, a u obilju raznih mahunarki sigurno ćete naći nešto za sebe. Za večeru volim jesti ribu i povrće. Često popijem i čašu vina ili neki koktel”, kaže Opra.

Užina: Kokice, čips od kelja, čips od krompira, sjemenke, sorbet od bobičastog voća

Kada osjeti nalet gladi uoči većeg obroka, ublaži je malim zalogajima. Priznaje da neće pojesti veliku količinu čipsa od krompira, nego svega desetak komada, ali i to je sasvim dovoljno da udovolji svojoj želji.

Izvor: Superžena

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!