Od vitamina, u breskvama su najzastupljeniji A, C, E, K i B3. Sadrži i minerale kao što su kalij, bakar, mangan, magnezij, željezo, kalcij, fosfor i selen.
Sočne, slatke i mirisne, rado su viđeni sastojak raznih slastica, kolača i smoothieja. Osim toga, mogu se iskoristiti i kod pripreme slanih jela, a odličan su dodatak raznim salatama.
Osim što su vrlo ukusne, breskve su odlične za zdravlje jer obiluju mnogim nutritivnim sastojcima. Bogate su raznim vitaminima, antioksidansima i flavonoidima. Od vitamina, u breskvama su najzastupljeniji A, C, E, K i B3. Sadrži i minerale kao što su kalij, bakar, mangan, magnezij, željezo, kalcij, fosfor i selen.
Breskve imaju jako malo kalorija i nemaju masti pa u njima možete uživati bez imalo grižnje savjesti.
Želite li smršati, onda biste u svoj jelovnik svakako trebali ubaciti breskve. Naime, jedna breskva sadrži samo 60 kalorija. Breskve su odličan međuobrok i zamjena za slatko. Sadrže i puno vlakana pa su dobre za probavu.
Prema nekim istraživanjima, breskve čuvaju zdravlje srca, snižavaju kolesterol, smanjuju rizik od raka i pomažu kod mršavljenja. S obzirom na to da se jedu s korom, najbolje je kupovati breskve lokalnih proizvođača i iz organskog uzgoja.