Poslije burnog i teškog maja, zakoračismo i u jun ove godine. Početna slika nije loša, jer u jun ulazimo pod velikim Vodenim trigonom koji čine Venera u Raku, Jupiter u Škorpiji i Neptun u Ribama. No, konjukcija Mjeseca i Saturna koja je takođe aktuelna početkom ovog mjeseca, opet u fokus baca muško ženske odnose, ali i sve ono što je vezano za finansije i posao. U ovom ćemo mjesecu biti emotivniji i osjetljiviji nego inače, biće velikih uspona i padova i u ljubavi, ali i po pitanju novca…

Prva planeta koja mijenja znak je Merkur, koji 12. juna iz Blizanaca prelazi u Raka. Naše misli, komunikacija i postupci biće u njegovom tranzitu kroz ovaj znak obojeni emocijama, preosjetljivošću, lakom uvrjedljivošću. Merkura čekaju Saturn i Pluton da mu održe neke teške lekcije – da mora da se nauči odgovornosti i da se ne vodi srcem, već razumom. Merkur će imati podršku Neptuna i Jupitera koji će mu dati dobre ideje, kreativnost i maštovitost.

Odmah za njim slijedi Venera, koja 13. juna ulazi u Lava. Jeste da izlazi iz opozitnih aspekata sa Saturnom i Plutonom, koji su donosili težinu i dramu u ljubavnim odnosima, ali i po pitanju finansija, ali takođe gubi podršku i Neptuna i Jupitera, koji su joj davali snagu da sve te teškoće nekako izgura. Ulaskom u Lava ide u kvadrat sa Uranom, pa eto turbulencije, eto dramatičnosti i velikih preokreta po pitanjima srca, pogotovo što će u svom daljem tranzitu biti i u opoziciji sa Marsom i kvadratnom aspektu sa Jupiterom, pa će nam ljubavno-finansijske tragikomične predstave biti servirane maltene na dnevnoj bazi.

Sljedeći je mlad Mjesec u Blizancima 14. juna. Vrlo pozitivan i lijep mlad Mjesec, koji daje ogromnu šansu novim počecima u bilo kojoj životnoj sferi, ali onim počecima koji u sebi nose saglasje razuma i emocija. U prevodu – ne može samo mozgom, ne može samo srcem. Oba moraju biti uključena „u igru“ jer će jedino na taj način sve ono što pokrenemo funkcionisati…

19. juna Neptun kreće retrogradnim hodom, pa ćemo više da se bavimo introspekcijom, preispitivanjima, tajnama, možda će neki od nas biti opijeni tajnim ljubavnim odnosima ili privučeni nekoj drugoj vrsti slatkih „poroka“.

21. juna i Sunce prelazi u znak Raka, obilježavajući početak vladavine ovog znaka. I ovo baca akcenat na kuću, porodicu, emotivnost, djecu, sigurnost, ali i naglašava težinu u nekim partnerskim odnosima i potrebu da porodica ne trpi zbog poslovnog i materijalnog segmenta.

Mars kreće retrogradnim hodom 26. juna u znaku Vodolije i ići će unazad sve do pred kraj avgusta ove godine. Mars u Vodoliji je i sam po sebi „čudak“ a još u retrogradnom kretanju – čudak na kvadrat, pa će naše akcije biti potpuno neuhvatljive i nepredvidive.

Pun Mjesec u znaku Jarca nastupa 28. juna, i to opet u konjukciji sa Saturnom, kao i na samom početku mjeseca, a Merkur prelazi u znak Lava 29. Vreijme gromoglasne rike počinje.

Jun mjesec – čudan mjesec. Nepredvidiv, sa velikim oscilacijama, sa ogromnim uspjesima i isto tako dubokim padovima. Pa, kako kome zapadne….a nadam se da ćeš ti, čitaoče – biti dobre sreće!

Neka vam je uspješan i berićetan ovaj jun! Sretno!

Izvor: Mojastrolog.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!