Danas je sve u znaku žena, bilo da mi priznajemo današnji dan kao svoj i poseban ili smo među onima koje su stava da je svaki dan naš. I slažemo se da smo samostalna bića, kojima muškarac ne treba da bi preživjele i normalno funkcionisale, ali oni su oni s kojima se svakodnevno susrećemo, volimo, pomažemo, svađamo, mrzimo i šta sve ne.
Zato nam je (htjele priznati il ne) važna i njihova percepcija žene.
Sretne smo kad pročitamo, a pogotovu kada na svojoj koži osjetimo stav kao što je danas na svom Facebook profilu onapisao tuzlanski menadžer Ahmet Adanalič.
“Svaki 8. Mart sam do sada slavio zajedno sa osobama ženskog spola. I u poslu i u životu sam se uvijek trudio da niti jednu od njih povrijedim, uvijek su se isticale sa idejama i radom, zajedno smo se podržavali i gurali ka naprijed.
Prije 40 dana sam postao amidža jednoj princezi, i današnji dan i njene krupne oči me navedoše da napišem ovih par riječi.

Čuvajte žene, kao malo vode na dlanu. Borite se zajedno sa njima za njihova prava. Ističu se gdje god da dođu i šta god da rade, nemojte ih podcjenjivati. Obezbijedite im slobodno mjesto u autobusu, ali i platu koju zaslužuju. Glasajte za žene na izborima, i prepustite im da vas vode.
Učinimo ovu državu boljim mjestom za život, učinimo žene ravnopravnim.
Da sutra i moja Tajra bude ravnopravna i sretna. ❤❤

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!