Ne mora se ovaj dan mnogo razlikovati od ostalih. Samo je poljubite koji put više, štipnite joj obraz i recite joj da je lijepa. Žena je skromna. Nerijetko.

Piše: Belma Krajišnik

A vi ne krij’te da niste vi mišićave u kući. Ne krijte da pored sebe imate nekog ko je vaš stub, vaš oslonac, vaša snaga. Rođene ste da budete sretne, talentovane. Da budete dotjerane. Da nosite štikle ili bezbroj pari patika. Da obučete haljinu ili trenerku. Da slobodno plešete, budete nezavisne, ali i da zgrabite šerpu i obradujete ga nečim što voli. Rođene ste da se udate ili ipak, da se nikada ne udate. Da se smijete, plačete, ljenčarite, budete tvrdoglave, sretne, lijepe i zadovoljne sobom. Rođene ste da se nervirate zbog svakodnevnog depiliranja, da imate menstruaciju, da obučete neku lijepu haljinu i razvučete za njega široki osmijeh. Rođene ste da nalakirate nokte, ali i da zamijenite utičnicu, zakucate ekser ili iscijepate drva.

Rođene ste da se našminkate, ali i da pomjerite ormar, isklofate tepih ili pravite spiskove za kupovinu. Rođene ste da birate lijepo posuđe, ali i da uzmete mjere za kuhinju, pa ju ushićeno montirate sa svojim mišićavim. Da obučete zavodljiv veš, pa se smijete s njim, jer se ne znate ponašati u tome. Rođene ste i da dođete s posla, ušuškate se na ono njegovo mišićavo rame, udahnete mu miris i da zajedno sklopite oči maštajući, svako sebi, o budućnosti.

Žena je skromna. Nerijetko. Štipnite joj obraz i kažite joj nešto lijepo.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!