1. Smanjuje rizik od bolesti srca
Istraživanja su potvrdila da umjerena konzumacija piva smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Razlog je jednostavan: alkohol povećava razinu HDL-a, odnosno dobrog kolesterola čime se smanjuje mogućnost zadebljanja arterija i zgrušavanja krvi koje može prethoditi srčanom udaru.
2. Bogato je vitaminom B6
Pivopije imaju za 30 posto veću količinu vitamina B6 u krvi od ljudi koji ne piju pivo te dvostruko veću od ljudi koji konzumiraju crveno vino.3. Sprečava stvaranje bubrežnog kamenca
Ljubitelji piva imaju 40 posto manje šanse da dobiju bubrežni kamenac od onih koji ga ne piju. Studija nije mogla odrediti koji sastojak je zaslužan za to, no bez obzira, rezultat je impresivan.
Dokazano je da umjerena konzumacija alkohola pomaže u očuvanju gustoće kostiju i mentalnih sposobnosti kod starijih žena. Ali, to nije sve.
Flavonoidi u hmelju, glavnom sastojku piva, imaju slična svojstva kao estrogen pa mogu poslužiti kao prirodni nadomjestak hormonima kod žena u menopauzi.
5. Sprečava rak
Hmelj sadrži i ksantohumol, tvar koja uništava određene enzime u organizmu koji mogu aktivirati rak te pomaže tijelu u suzbijanju tvari koje uzrokuju rak. Ksantohumol se trenutno testira u svrhu pronalaska preventivnog načina liječenja raka prostate i debelog crijeva.