U ovoj superjednostavnoj poslastici, koja se ne peče pa ćete je brzo napraviti, dominira ne tako česta kombinacija jagoda i kokosa.
za podlogu:
1 šoljica oguljenih badema
1 šoljica kokosa (pahuljica)
1 šoljica urmi očišćenih od koštica
2 kašike kokosova ulja
prstohvat soli
za kremu:
2 šoljice očišćenih jagoda
2 šoljice kokosa (pahuljica)
2 kašike kokosova ulja
prstohvat soli
2-3 kašike soka od agave ili drugog prirodnog sladila (ovisno o tome koliko su slatke jagode)
narezane jagode za ukrašavanje
Sve sastojke za podlogu stavite u blender i smiksajte tako da dobijete kompaktnu smjesu. Utisnite je u kalup. Potom u blender stavite sastojke za kremu i glatko smiksajte. Kremu prelijte preko podloge, poravnajte površinu i ostavite u frižideru da se krema stvrdne, oko 2 sata. Prije posluživanja ukrasite narezanim jagodama. U kremu možete dodati i bananu, osobito ako ne želite da dominira ukus kokosa: u tom slučaju šoljicu kokosa zamijenite velikom bananom.
Izvor:sensaklub.hr