Jabukovo sirće oplemenjuje ukus salatama i drugim jelima. Možemo da ga koristimo kao sredstvo za čišćenje doma, ali u zimsko vrijeme nameće se i kao saveznik za detoksikaciju i gubljenje kilograma koje smo nakupili tokom prazničnih gozbi.
Jabukovo sirće je moćan kućni saveznik koji ne košta mnogo, a izbjeljuje zube, ubija korov, čisti različite površine u domu i neutrališe neprijatne mirise. Međutim, poznat je i kao odličan “alat” za gubitak kilograma i detoksikaciju organizma.
Ono sadrži prirodne kiseline koje u umjerenim količinama ojačavaju imunitet, ubrzavaju metabolizam i podstiču sagorijevanje masnih jastučića na kritičnim područjima tijela i uravnotežuju nivo šećera u krvi nakon obroka.
Ali da biste uživali u blagodetima ovog kiselog čudotvorca, valja ga konzumirati na pravilan način.
1. Uzimajte jabukovo sirće nakon jela
Uzimanje jabukovog sirćeta na prazan želudac i prije obroka razoriće želudačne kiseline u vašem organizmu i izazvaće mučninu. Umjesto toga, popijte ga nakon obroka, ali kada ste još uvijek gladni i razmišljate o nekom kaloričnom dezertu. Na taj način spriječićete prejedanje, a istovremeno ubrzati metabolizam i rad sistema za varenje.
2. Napravite pravu mješavinu
Jabukovo sirće je efikasan samo ako ga uzimate u umjerenim količinama. Stručnjaci predlažu da ga konzumirate jednom dnevno, nakon većih obroka poput ručka ili večere. Najbolje bi bilo da napitak za gubitak kilograma smućkate od jedne kašike jabukovog sirćeta i 230 ml obične vode, ali od njega možete da napravite i ukusan sok s grejpfrutom.
3. Pijte jabukovo sirće na slamčicu
Ne pijte jabukovo sirće samo, jer će njegove kiseline da “sprže” vaše grlo i usta. Da biste dodatno smanjili izloženost usne duplje kiselinama jabukovog sirćeta, rastvor s vodom ispijajte kroz slamčicu.
Izvor: stil.kurir.rs
2 thoughts on “Sredstvo za efikasno topljenje sala na stomaku”
Pingback: Sredstvo za efikasno topljenje sala na stomaku - Kameleon M&M
Pingback: Sredstvo za efikasno topljenje sala na stomaku – Spletke