Ova trostruko čokoladna zobena kaša je najbolji izbor za jutarnji obrok jer će vas podići i osigurati mnogo energije za ostatak dana. Uvijek je možete konzumirati kao doručak i užinu tokom dana, a znamo da joj mnogi neće moći odoljeti niti kao idealnom čokoladnom večerenjem obroku uz dobar film ili knjigu. Za sve ljubitelje čokolade s čokoladom – donosimo recept!

SASTOJCI

1 šolja nezaslađenog bademovog (ili sličnog biljnog mlijeka)
2½ čajne kašikice kakaa u prahu
1 kašika čokoladnog proteina u prahu
½ šolje miješanih orašastih plodova
zobene pahuljice
Za posipanje na kraju: kakaove ljuspice, svježe bobice, narezana banana… što god vam padne na pamet.

PRIPREMA

Pomiješajte mlijeko, kakao i protein u prahu na srednjoj vatri i pričekajte da počne vriti. Miješajući dodajite zobene pahuljice do željene gustoće. I dalje kuhajte miješajući na vatri 3-5 minuta dok zob nije posve omekšala i kaša se nije zgusnula. Ulijte u zdjelu, dodajte orašaste plodove, promiješajte i na površinu kaše stavite bobičasto voće, bananu ili što god već imate pri ruci ili vam padne na pamet!

Vaša trostruka čokoladana zobena kaša je spremna!

Izvor: journal.hr

Komentari

Komentari

Nema više članaka