Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na tebi je samo da odabereš doba dana i odmrzneš pakiranje lisnatog tijesta.
Razvaljaj tijesto, posloži tanko narezane tikvice tikvice pa sve zajedno pojačaj jajima i domaćim svježim sirom. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i svježi češnjak, ali i muškatni oraščić.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 250 g tikvica 250 g svježeg sira
- 2 režnja češnjaka
- 3 jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko tri milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj. Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata.
Prijatno!