Porođaj, upalne bolesti, starenje – sve ovo utiče na stanje vaginalnih mišića i smanjuje njihov tonus. Ali, kao i kod drugih mišića, vaginalnim mišićima se može vratiti stara elastičnost.

Historija vumbildinga potiče iz skraćenica Vum (kontrolisanje vaginalnih mišića) i engleske riječi “building” – razvoj (građenje). Drugim riječima, to je interna obuka intimnih mišića i sposobnost njihovog kontrolisanja.

To je umjetnost, poznata od davnina. Još prije 2000 godina, supruge kineskih careva su radile posebne vježbe ove vrste. Žene koje su u stanju da upravljaju vaginalnim mišićima, smatrane su elitom, i bile su dio mnogih vjerskih učenja.

Žene se često susreću sa problemom opuštenih vaginalnih mišića, nakon porođaja ili hirurške intervencije (nevoljno se javlja mokrenje, na primjer, kada kihnu). Vježba pomaže u održavanju hormonske ravnoteže i odlažu menopauzu. U procesu obuke su aktivno uključeni trbušni mišići, zadnjica i bedra.

Vaš seksualni život će biti bolji, a jaki, elastični mišići omogućavaju jače “zagrljaje” i posebna osjećanja kod muškarca i žene. Vježba povećava nivo feromona i stimuliše seksualnu energiju pa žene koje praktikuju ove vježbe, sijaju iznutra i sve su atraktivnije. Prije nego što se upustite u formiranje intimnih mišića, konsultujte se sa svojim ginekologom, jer postoje kontraindikacije: problem sa matericom, upalne i zarazne bolesti genitalnih organa, itd.

Postoji nekoliko vrsta vježbi za jačanje vaginalnih mišića, uglavnom uz pomoć kondoma, ali najjednostavnija vježba koju možete primjenjivati kod kuće jeste svakodnevno stiskanje i opuštanje intimnih mišića. Počinjete sa 2 minuta i postepeno povećavate na vrijeme do 20 minuta. Obavljajte vježbe najmanje tri puta dnevno. U roku od 10 sekundi, brzo kompresujete i dekompresujete mišiće, zatim 10 sekundi odmarate. Dovoljno je da uradite tri seta.

Naravno, rezultati će se odmah pojaviti. Ali, nakon mjesec ili dva redovnog vježbanja osjetićete promjene u sebi. Vjerujte da će vaš partner takođe primijetiti promjene i da će ih cijeniti.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!