- – 45 komada lady fingers (bebi piškota)
- – 1l kisele pavlake/ vrhnja
- 250gr kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- oko 600gr crvenog voća (ili vama omiljenog)
- 250-500ml slatke pavlake ili 2-3 kesice šlaga (+ mlijeko)
Priprema:
Kiselu pavlaku i kristal šećer + vanilin šećer mutiti mikserom dok se kristal šećer ne otopi. GOTOVO. Na četvrtastu tacnu poslažite 15 bebi piškota, pa stavite obruč. U mom slučaju je to bio home-made (od kartona i folije), jer nigdje nisam našla četvrtasti obruč, ne znam ni da li postoji, pišu “Kulinarskirecepti.com“.
Svaku piškotu, kafenom kašičicom preliti slatkom vodom (prokuhala sam 2dcl vode sa 5 kašika šećera i ohladila). Stavite pola “kiselog” krema i pobacajte voće, u mom slučaju su bile maline. Zatim opet red piškota (ne zaboravite da ih prelijete slatkom vodom, kako bi poslije bile sočne), preostalu polovinu “kiselog” krema i ostatak voća.
Završite sa redom piškota (preostalih 15 komada) posipajući ih pažljivo slatkom vodom. Nemojte pretjerivati, kafena kašičica je sasvim dovoljna po piškoti.
Torta je gotova. Stavite je u frižider na najmanje 12h. Skinite obruč i ukrasite tortu sa 500ml slatke pavlake.
Savjet *Ovu tortu možete praviti i kao kolač- slažite ga u tepsiju i ukrasite sa 250ml slatke pavlake.
Ova torta/ kolač je odličan i sa ananasom iz konzerve. Ananas dobro ocijedite, a sok iskoristite za natapanje piškota.
Izvor: najbolja-kuhinja.blogspot.ba