Nedavno je završeno snimanje nove kampanje koju je osmislio Marko Feher i koja nosi parolu “Inovacija” povodom 36-te sezone NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Sam pojam inovacija dosta je širok, ali kada je moda u pitanju inovacija je ključan pojam. Sve vrsne i vodeće dizajnere u svijetu mode inovacija čini posebnima. Ove godine na našem 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, imat ćete priliku da vidite etablirane BH modne dizajnere,  inozemne modne dizajnere iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Turske, revije najpoznatijih svjetskih brendova XYZ Premium Fashion Storea, zatim performance i modnu reviju obuće vrhunske kvalitete Deichmann i dr… kao i mlade neafirmisane dizajnere u sekciji “Perwoll New Generation” koji će se boriti za nagradu od 1000 EURA.

Kao zvijezda i zaštitno lice kampanje odabrana je Ines Jovanović, World Top Model Bosne i Hercegovine koja se, na svjetskom izboru World Top Model 2015. održanom 5. decembra u hotelu Sheraton Parco de Medici u Rimu, kao predstavnica BiH u konkurenciji 40-ak natjecateljica drugih zemalja plasirala u Top 10. Za fotografije kampanje bio je zadužen poznati modni fotograf Saša Savičić, a make up potpisuje Žana Vučković.

NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, najdugovječnije sarajevsko modno događanje, ima novog partnera. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo započinje suradnju s PORSCHE Sarajevo, a kako je prestižna automobilska marka Audi na BH tržištu ponudila svoj novi “Audi A4”, to će domaćin održavanja modnih revija na dane 02.04. i 03.04. biti Porsche Sarajevo salon Audi.

“Porsche Sarajevo, uz svoj brend Audi, savršeno se uklapa u svijet mode i dizajna. Na ovogodišnjem 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, publika će imati priliku upoznati automobil Audi A4 koji je na nedavno održanom izboru osvojio prestižnu nagradu Automobil godine 2016“, izjavio je g-din Alex Vaszi, generalni direktor Porsche Sarajevo.

 

“Ponosni smo što je kompanija PORSCHE Sarajevo, prepoznala značaj projekta NIVEA BH Fashion Week Sarajevo i što će ugostiti najuporniju elitu BH modnog dizajna. Sigurna sam kako će svi posjetitelji, ljubitelji mode, uživati u atraktivnom prostoru Porsche Sarajevo salon Audi, u novom i izmjenjenom konceptu, intimnijeg izdanja, specijalno uređenog za naš nadolazeći projekat. Nakon modnih dešavanja u Porsche Sarajevo salon Audi na dane 02.04. i 03.04., prijatelje projekta i naše modne sladokusce očekuje još jedno prijatno iznenađenje. Naime, svoja vrata za  modna dešavanja na dane 04.04. i 05.04. će otvoriti Zemaljski muzej Sarajevo. Odlučili smo se da 36 NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO obilježimo i ovdje, među eksponatima iz srednjeg vijeka, kako bismo podržali Zemaljski muzej i institucije kulture. Svi posjetioci sedice mode, na ovom jedinstvenom mjestu, najznačajnijem i najvećem muzejskom zdanju u BiH kao što je Zemaljski Muzej, moći će prošetati kroz prošlost naše zemlje od najstarijih vremena, pa do etnoloških zbirki čiji enterijer pruža atmosferu bosanskohercegovačke tradicionalne gradske kuće u osmanskom periodu. Želja nam je podići svijest među turistima i ukazati na značaj baštine jedne zemlje koji ima Zemaljski muzej BiH” – objasnila je Stela Zubak Jovanović, direktorica NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Ovo je povijesno važan projekat jer radi na razvoju i očuvanju kulturnih vrijednosti naših naroda te stvaranju prepoznatljivog domaćeg bosansko-hercegovačkog modnog brenda u BiH i svijetu. S obzirom da je naš cilj da se svijetu predstavimo kao savremen, moderan, evropski grad, otvoren za saradnju, grad u koji vrijedi doći i investirati, NIVEA BH Fashion Week Sarajevo je neka vrsta globalno razumljive, modne poruke da SARAJEVO to jeste!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!