Iskoristi vrijeme i provedi ga s porodicom.
Nemoj se opterećivati time što ćeš pripremati za ručak.
Predlažemo da napraviš punjene tikvice koje se peku manje od pola sata.
Sastojci:
2 velike tikvice
2 kašike maslinovog ulja
½ manjeg luka
2 paradajza
100 g parmezana
Nasjeckani bosiljak Sol, papar
Priprema:
Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Ostatke sitno nareži. U tavici zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezani paradajz, nasjeckani bosiljak, sol i papar. Pirjajte otprilike pet minuta i miješajte. Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih 6,7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni. Izvadi ih iz pećnice i napuniti nadjevom. Pospi ih tankim slojem naribanog parmezana. Vrati u pećnicu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići.