Ako više volite slani doručak i ne protivite se isprobavanju nešto novo, ovaj će vam recept za palačinke od špinata doći korisno kao nikad do sada.

@kitchen.julie/
palačinke
75 grama špinata
300 grama brašna (pola oštro, pola glatko)
300 ml vode
50 ml bademovog mlijeka
1 kašikica soli
Limun sok (pola limuna)
maslinovo ulje za tavicu
Dodatni sastoji za nadjev:
3 mozzarelle
radič
1 kašika maslinovog ulje
Dodatci za serviranje (po tanjuru):
2 kriške limuna
šaka šipka
malo začinskog bilja (bosiljak ili po želji)
1 žlica sjemenki od bundeve

@my.kitchen.life
1. U blenderu izmiksajte špinat, vodu i bademovo mlijeko. Dodajte kašikicu soli i tekuće sastojke s brašnom temeljito izmiješajte u zdjeli.
2. Zagrijte tavu s maslinovim uljem na srednje jakoj vatri. Ulijte tijesto na tavu, raspoređujući ga po cijeloj površini tave. Pecite sa svake strane oko 2-3 minute. Provedite cijeli ovaj postupak s preostalim tijestom
3. Palačinke stavite na tanjure, na vrh stavite list salate od radiča, mozzarellu i pospite sir sokom limuna. Sve pospite sjemenkama bundeve, šipkom i začinskim biljem. Dodajte sol, papar ili bilo koju drugi suhi začin po želji.
Prijatnooooo!