Ako više volite slani doručak i ne protivite se isprobavanju nešto novo, ovaj će vam recept za palačinke od špinata doći korisno kao nikad do sada.
palačinke
75 grama špinata
300 grama brašna (pola oštro, pola glatko)
300 ml vode
50 ml bademovog mlijeka
1 kašikica soli
Limun sok (pola limuna)
maslinovo ulje za tavicu
Dodatni sastoji za nadjev:
3 mozzarelle
radič
1 kašika maslinovog ulje
Dodatci za serviranje (po tanjuru):
2 kriške limuna
šaka šipka
malo začinskog bilja (bosiljak ili po želji)
1 žlica sjemenki od bundeve
1. U blenderu izmiksajte špinat, vodu i bademovo mlijeko. Dodajte kašikicu soli i tekuće sastojke s brašnom temeljito izmiješajte u zdjeli.
2. Zagrijte tavu s maslinovim uljem na srednje jakoj vatri. Ulijte tijesto na tavu, raspoređujući ga po cijeloj površini tave. Pecite sa svake strane oko 2-3 minute. Provedite cijeli ovaj postupak s preostalim tijestom
3. Palačinke stavite na tanjure, na vrh stavite list salate od radiča, mozzarellu i pospite sir sokom limuna. Sve pospite sjemenkama bundeve, šipkom i začinskim biljem. Dodajte sol, papar ili bilo koju drugi suhi začin po želji.
Prijatnooooo!