19. novembra je u Zagrebu, na simboličan način obilježen Međunarodni dan poduzetništva žena. Naime, Virtuelni ženski poduzetnički centar, na čelu sa Sanelom Dropulić upriličilo je promociju slikovnice “Ja sam mali poduzetnik”.

Na Zagrebačkom velesajmu okupio se veliki broj poduzetnica iz Hrvatske, ali i regiona, između ostalih pored predstavnika ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, predstavnika lokalnih zajednica, gradova prijatelja ženskog poduzetništva, iz Bosne i Hercegovine gošće su bile, veliki prijatelji Centra – Adisa i Lejla Tufo, predstavnice Udruženja za demokratiju, poduzetništvo i kulturu “Poduzetnice IN”, koje su se zajedno sa organizatorima veselile činjenici da prva slikovnica ovog tipa izlazi na svjetlo dana, tražeći put do srca najmlađih čitalaca, kojima je i namjenjena.

Slikovnicu je prisutnima predstavila, autorica Sanela Dropulić koja je entuzijastično i sa oduševljenjem iznijela sve ono što ju je motivisalo i da je objavi, ističući zadovoljstvo što ovaj projekat nije samo hrvatski, već regionalni, a s tim u vezi je uručila darovnicu sa autorskim pravima na štampanje i distribuciju slikovnice u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Darovnice su uručene Zori Jakolin, predsjednici slovenskog udruženja “Miniaturna”, Sofiji Bajić, predsjednici udruženja “Promocija zdravog života” i Adisi Tufo, predsjednici bh. Udruženja za demokratiju, poduzetništvo i kulturu “Poduzetnice IN”.

U ime poduzetnica regiona, u ime regionalne asocijacije “Strong Women Strong Society” za govrnicom se obratila Adisa Tufo, koja je prisutnima čestitala Međunarodni dan poduzetnica, a zatim se zahvalila autorici Saneli na nesebičnoj gesti i uručenim autorskim pravima na štampanje i distribuciju slikovnice. Predsjednica Udruženja “Poduzetnice IN” je ovom prilikom istakla da je presretna što će uskoro učenici drugih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo imati u rukama ovu slikovnicu, a uz saradnju resornog ministarstva i podrške ministra Kazazovića. – Jako je važno da u najranijoj dobi djeca razmišljaju o onome što žele jednom postati, da im se pojam poduzetništva približi na naljepši i najprimjereniji način. Pored Hrvatske i Bosne i Hercegovine, očekujemo i skoro štampanje u Srbiji i Sloveniji – zaključila je Tufo.

Nakon promocije regionalna asocijacija “Strong Women Strong Society” imala je i svoj radni sastanak, sa partnerima, saradnicima i prijateljima projekta, te su dogovorene i isplanirane naredne aktivnosti, a koje će se uveliko ticati i aktivnosti poduzetnica u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!