Ona nije samo neko na koga se ugleda hiljade afroameričkih modela, već i žena koja je uvijek vjerovala u sebe i “gurala” svoje sposobnosti iznad svih granica!

Slavnu britansku manekenku već decenijama “bije” glas kako bez dlake na jeziku umije da odgovori svima i zauzme se za sebe. Međutim, koliko god ljudi mislili da je Naomi “teška”, ona je neko ko traje toliko dugo upravo jer nije dala na sebe i jer niko, ali niko kao ona ne hoda tako pistom kao da posjeduje cijeli svijet.

Naomi je takođe žena koja unazad godinama ohrabruje i osnažuje sve pripadnice ljepšeg pola.

U nastavku vam donosimo nekoliko njenih najupečatljivijih “izjava:

“Znam da puno ‘koštam’, ali vjerujte, vrijedim svaki dinar koji ste mi platili.”

“Nikada nisam držala dijetu. Zato pušim, pijem dosta i nikada, ali nikada ne vježbam.”

“Da li sam neko ko puno očekuje i naređuje? Apsolutno! Ali ja sam vječiti borac, neko ko ne voli da gubi, i kad mi i kažu NE, ja se uvijek potrudim da na neki način dobijem njihovo DA.”

“Nisam se rodila kao ljepotica, ovo sam prosto ja, original.”

“Ako ste strastveni i volite nešto, to ne znači da morate da budete glasni ili bijesni, temperamentni.”

“Mislim da mi je u modelingu uvijek bilo zanimljivo da vidim koliko mogu stilisti, urednici i fotografi da mi promijene izgled. Zato i volim riječi – transformacija, reintrepretacija i kameleon. Jedina riječ koju ne volim je predvidljivo.”

“Vidite, u životu morate i nekoliko puta da pogriješite. To je jedini način da naučite nešto i da shvatite kako svijet oko vas funkcioniše.”

“Znala sam da pitam Dalmu Callado i Katouche, prave dive piste da mi pokažu kako se hoda na revijama. Nikada, ali nikada se nisam stidjela da kažem kako nešto ne znam, ili ne umijem.”

“Svi imaju temperament. To je emocija, pokazatelj da niste robot.”

“Nemam nikakav problem sa godinama, i sasvim sa ok sa starenjem.”

Izvor: Elle.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!