Na sajtu Talk to Books možete popričati s knjigama. Pogledajte na koji način je moguće upotrebiti moderni AI softver za širenje znanja i ljudskog horizonta saznanja.

Na sajtu Talk to Books će vas sačekati pretraživač sličan onim na koje ste već navikli. Samo, kad u ovaj pretraživač upišete određenu izjavu ili pitanje, program vještačke inteligencije povezati će vašu rečenicu s navodima u velikoj bazi najrazličitijih knjiga koju ima na raspolaganju.

Tako ćete dobiti odgovor ili repliku u obliku citata iz beletrističkih ili stručnih knjiga iz cijeloga svijeta. Ovaj interaktivni sajt razvio je Google Research.

Svakim novim unosom, vještačka inteligencija iza ovog pretraživača se nadograđuje i poboljšava kako bi još bolje razumjela ljudsku komunikaciju i bila u stanju pružiti bolju repliku u budućnosti.

Za sad ova stranica funkcioniše samo na engleskom, ali postoje planovi proširivanja i na druge svjetske jezike u budućnosti. Pretraživač ne traži na osnovu vašeg unosa jednostavno iste riječi u svojoj bazi podataka. Umjesto toga, vještačka inteligencija na osnovu vašeg unosa pokušava da “prepozna smisao” vašeg pitanja i ponudi adekvatan odgovor iz svoje riznice znanja.

Sistem je za sada u fazi testiranja, iako je dostupan javnosti. Zato neki njegovi odgovori još nisu savršeni, ali iz dana u dan sve više napreduje. Osim što vam nudi mnoštvo korisnih savjeta i citata iz pera velikih svjetskih mislilaca, zgodno je oruđe i za brzinsko pronalaženje knjiga ako se ne možete sjetiti imena autora ili naslova nekog djela.

Izvor: blvd13.com

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!