Njihova romansa započela je još 2016.godine, a od njihovih zaruka koje su bile u jedanaestom mjesecu prošle godine do danas, redovno smo pratili njihove kraljevske obaveze i aktivnosti. Ostalo je samo još par sati do njihovog vjenčanja, te dok nestrpljivo iščekujemo saznati kako će izgledati vjenčanica Meghan Markle, ovo su neke od zanimljivih činjenica o kraljevskom vječanju. 

#DATUM
Meghan i Harry će se vjenčati, danas, 19.5. u 12h sati, po londonskom vremenu.

#LOKACIJA
Vjenčanje će se održati u kapelici St. George u dvorcu Windsor.

#PROGRAM VJENČANJA
Sat vremena prije vjenčanja predviđen je dolazak zvanica na kraljevsko vjenčanje, dok će članovi kraljevske porodice doći do 11:20h. Petnaest minuta prije samog početka vjenčanja doći će princ Harry zajedno s kumom, vojvodom od Cambridgea, dok će pet minuta prije samog početka vjenčanja doći i kraljica Elizabeta. Naime, prema protokolu, ona je posljednji član kraljevske porodice koji stiže na vjenčanje. Meghan će do oltara dopratiti princ Charles.

Ceremonija vjenčanja će prema predviđanjima trajati sat vremena, nakon čega će Princ Harry i njezino kraljevsko visočanstvo princeza Henryja od Walesa (nova službena titula Meghan Markle) zajedno sa članovima porodice krenuti u procesiju kočijama niz ulicu Castle Hill i High Street, te će proći i kroz prekrasan Long Walk. Nakon toga slijedi prijem kod kraljice Elizabete. Večernji prijem i zabava kod princa Charlesa su rezervisani za 20:00h.

#TORTA
Iako su se članovi kraljevske porodice dosada najčešće birali voćni kolač, Meghan i Harry su odabrali tortu od limuna i zove s kremom od maslaca, koja će svojim ukusom i cvjetnom dekoracijom slaviti proljeće. Za izradu torte zadužena je Claire Ptak, vlasnica slastičarne Violet Cakes u istočnom Londonu.

#CVIJEĆE
Philippa Craddock je dama koja je zaslužna za cvjetne dekoracije na kraljevskom vjenčanju. Već je otkriveno da će za dizajn dekoracija upotrijebiti sezonsko cvijeće koje raste na području Windsora, božure i crveni naprstak, kao i bijele ruže, omiljeno cvijeće princeze Diane.

#POZIVNICE
Elegantna i sofisticirana s detaljima koji joj daju glamurozan prizvuk, svaki detalj na pozivnici je detaljno osmišljen. Na samom vrhu pozivnice nalazi se pečat prepoznatljiv za porodicu Wales, a pozivnice je izradila londonska kompanija Barnard & Westwood, koja s kraljevskom porodicom sarađuje još od 1985.godine. Svaka pozivnica izrađena je tradicionalnim postupkom na štamparskom stroju iz tridesetih godina prošlog vijeka.

#DJEVERUŠE I DJEVERI
Četverogodišnji George i trogodišnja Charlotte najslađi su i najmlađi učesnici kraljevskog vjenčanja koji imaju i neodoljivu ulogu – male djeveruše i malog djevera. U toj ulozi pridružit će im se i Florence van Custsem, Remi i Rylan Litt, Ivy Mulroney, te Zalie Warren.

#FOTOGRAF
Alexi Lubomirski je, kako se i predviđalo, dobio ulogu službenog fotografa na kraljevskom vjenčanju. Alexi je autor i njihovih zaručničkih fotografija, te će biti zadužen za kreiranje nezaboravnih uspomena i u novom poglavlju njihove ljubavi.

#POKLONI ZA MLADENCE
Meghan i Harry su zamolili svoje goste da novac za poklone radije doniraju nekoj od ovih sedam humanitarnih organizacija CHIVA, Crisis, Scotty’s Little Soldiers i The Wilderness Foundation UK.

Izvor: Modamo.info

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!