16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST” održat će se od 3. do 5. maja 2018. godine u Lukavcu. Prvog sajamskog dana učesnici i posjetioci će imati priliku da prisustvuju Festivalu  hrane i pića „Bosanska sofra“.

Ovogodišnja „Bosanska sofra“ će, sudeći prema broju i kvaliteti  najavljenih učesnika, biti najbolja do sada.

U tradicionalnim slanim i slatkim specijalitetima svi učesnici i gosti će imati priliku da uživaju zahvaljujući našim vrijednim Bosanka i Hercegovkama, koje dolaze iz svih dijelova BiH, njih 309, i donose 555 jela na degustaciju. Najbolja jela će ocijeniti stručni žiri i tim udruženjima će biti dodijeljene prigodne nagrade. Ovo je jedan od najmasovnijih događaja tokom sajamskih dana, a ovogodišnji će biti i najposjećeniji i najbolje organizovan do sada“, rekla je članica OO Sajma LIST 2018 Jasminka Memić.

Lista udruženja koja će učestvovati još nije konačna, a do sada su se prijavili: Udruženje žena „Bošnjakinja“  iz Brčkog, Udruženje žena „Doboj Istok“ Brijesnica Velika, Udruženje altruista „Ruke prijateljstva“, Udruženje žena poduzetnica „Mreža žena u biznisu“, Udruženje žena „Jagoda“ Čelić, Udruženje žena „Biser“ Brka, Omladinski kulturni centar „Bosna Art“, UŽ „Stjepan Polje“, Udruženje žena „Svjetlost“ Vrnograč, Udruženje žena „Humci“ iz Humaka, Udruženje žena „Behar“ Škahovica, Nevladina organizacija „Fatima“ Bikodže, GKUD „Lukavac“, KUD „Rudar“ Lukavac Mjesto, Udruženje žena „Izvor“ Škahovica, Udruženje žena „Glas žena Rašljana“ Rašljani, KUD „Dobošnica“, Udruženje žena „Slavuj“Kotorsko i Nevladina organizacija „Aktiv žena Humci“ iz Humaka.

Organizatori Sajma LIST 2018 pozivaju posjetioce da dođu tokom sajamskih dana u Lukavac i uživaju u „Bosanskoj sofri”, ali i drugim najavljenim sadržajima.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!