Voljele bi ste  biti lijepo našminkane svaki dan, no šminkanje vam jednostavno ne ide od ruke. Ako se šminkate već godinama, a još uvijek niste uspjeli pronaći… svoj “najbolji način” mi preporučujemo Oriflame školu šminkanja.

Da je šminkanje prava mala umjetnost dokazuju brojni vizažisti koji naizgled sasvim obične žene mogu pretvoriti u vrhunske ljepotice, što ne znači i da vaša malenkost, tako ‘nestručna’, ne može naučiti trikove koji će korištenje dekorativne kozmetike, kistova i spužvica pretvoriti u pravi užitak. Upravo iz tog razloga Oriflame kozmetika je organizovala malu školu šminkanja u Tuzli  gdje je  60 pripadnica nježnijeg spola savladalo i neke nove make up trikove, uz pomoć  vrhunske  make up stručnjakinje,  vizažistice svjetskog glasa Maje Talović.

Donosimo nekoliko provjerenih savjeta koji će preokrenuti vašu beauty rutinu i pomoći vam da svaki put zablistate bez greške;

  • Obavezno odredite oblik lica ( važno je poznavati fizionomiju sopstvenog)
  • Ok, jasno je da je konturiranje postalo nezaobilazan dio nanošenja šminke. Profesionalni vizažisti ovu tehniku oblikovanja lica zapravo oduvijek koriste, ali budući je sada njena upotreba postala masovna, osnovno što moramo znati je  tamnijim nijansama prikrivamo – svjetlijim ističemo najbolje na svom licu.
  • Bez obzira na oblik ili veličinu očiju, uvijek postoji način šminkanja kojim ćete ih naglasiti.
  • Spušteni kapci se mogu optički podići uz prave nijanse sjenila…
  • Obrve zaista daju pečat licu, ali uvijek partite prirodni luk
  • Ostale savjete pogledajte na zvaničnoj stranici Oriflame BiH

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!