Elle MacPherson ima 53 godine i poznata je po svom jedinstvenom nadimku – Tijelo. Zašto? Pa godinama je i više nego očigledno.

Poznata australijska manekenka je rekordnih pet puta bila na naslovnoj strani legendarnog magazina Sports Illustrated u karijeri dugoj 36 godina. Za to vrijeme je glumila u nekoliko filmova, bila voditelj zabavnih programa i izbacila svoje linije donjeg veša i kozmetike.

Od kako je početkom osamdesetih raskinula sa Billyijem Joelom, kom je poslužila kao inspiracija za nekoliko svevremenih hitova, poput “And So It Goes”, bila je u braku sa francuskim modnim fotografom Gillesom Bensimonom i milionerom Jefrey Sofferom, dok iz veze sa biznismenom Arpadom Bussonom ima dva sina.

Elle je čuvena ne samo po zanosnom izgledu koji i u 53. godini rado ističe u prvi plan, već i po svom humanitarnom radu i filantropskom, pa je i ambasador za nekoliko globalnih humanitarnih organizacija.

Sve u svemu, sve u vezi sa njom djeluje savršeno. I baš zato nas nevjerovatno raduje činjenica da je Elle konačno dozvolila paparacima da je fotkaju na plaži bez uljepšavanja, iako smo dosad Tijelo mogli da vidimo samo uz photoshop obrade na naslovnicama ili uz filtere na Instagramu.

Sve više žena odbija da robuje iluzijama koje nameću mediji i trude se da svijetu pokažu kako zaista izgledaju, da dokažu da je to ok i da je sasvim normalno ostariti, imati celulit i strije i s vremena na vrijeme dati sebi oduška. A što je najbitnije, u tom procesu oslobođenja, i dalje voljeti sebe zbog svega što jesi. Elle je samo još jedna od žena koje su riješile da pomognu i nama smrtnicama i sigurna sam da joj je mnogo drugih trenutno zahvalno.

Činjenica je da Tijelo i dalje s punim pravom zaslužuje svoj nadimak, ali da izgleda kao prije 30 godina – niti je moguće niti bilo ko u to treba da vjeruje. I to je i više nego ok. Štaviše, savršeno!

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!