S dolaskom proljeća, ulice grada uvijek dobiju dodatnu toplu notu i šarm kojem teško odolimo. Najbolju nagradu za takav prekrasan dan možemo nadoknaditi svom gradu jedino ako se s njim družimo iz dana u dan. Pošto nam to naravno poslovne obaveze radnim danima ne dopuštaju, bar ne u onim satima dok je sunce još uvijek na vidiku, ovog vikenda svakako protegnite noge i zaljubite se u grad u kojem živite. Ako ste se pitali kako ga doživjeti onako kako ga turisti znaju, bilo sjedeći ili hodajući/vozeći se, imamo par prijedloga koji vas neće koštati ništa osim par odličnih Instagramskih trenutaka, a dobit ćete pun paket uspomena. Pratite nas do daljnjih uputa u nastavku.

#1 Ovaj vikend se malo duže družite sa svojim biciklom

Osim što će vas povjetarac regenerisati, ono što ćete okom uhvatiti na svojoj mini bicikl turi neusporedivo je sa fotografijama. Ovo vam treba i kako biste izbacili višak loše energije i udahnuli svježi zrak koji vam je nedostajao tokom vaših radnih dana u uredu.

#2 Nećaka pod ruku i put parka

Za ovo vam treba dekica, slatkiš za malenoga (i za vas) i hlače za koje vam neće biti žao ako budu uprljane od trave, nestašnih rukica i pijeska u džepovima. Naravno, sve u ime malenog osmijeha i lijepih uspomena.

05

#3 Posjetite neki od parkova ili neku od bašta kafića koje imaju takvu atmosferu

Ako ste zaljubljenici u prirodu (a trebali biste biti jer ona djeluje smirujuće na apsolutno svakoga) tada će društvo zelenila i šarenila biti idealni za vas i vaše omiljeno štivo koje na stoliću čeka da ga pročitate još od ponedjeljka. Naravno, u termosicu možete spremiti kafu za sebe ili čaj i to može biti odličan preduslov za nenadmašivi hygge.

#4 Zadajte sebi foto izazov

Mada se čini neobično, ovaj mali zadatak može biti jako jako zabavan. Naime, ukoliko zadate sebi da morate u gradu pronaći sva retro vrata i uslikati se kraj njih ili da se morate uslikati ispod svakog zanimljivog balkona, dobijete odličan Instagram feed, avanturu i upoznavanje grada na novi način.

12

#5 Napravite mini ekspediciju

O da, Heidi style. Predlažemo da se ovog vikenda uistinu popnete na uzvišene predjele oko grada i udahnete svježiji zrak. Naravno, ukoliko se bojiti popeti samostalno, uvijek možete sa sobom pozvati nekoga ko će vam se pridružiti u mini ludosti, a ukoliko ste se odvažili na samostalno penjanje, tada svakako imajte na umu udobnu obuću, hranu i dosta vode te barem još jedan sloj odjeće u ruksaku u slučaju da vas vrijeme iznenadi.

#6 Pozicionirajte se na obali rijeke ili jezera u blizini

Ništa ljepše od deke, knjige, laganog šuma vode, čavrljanja u prolazu, prekrasnog sunčanog obzora. Ovom prizoru falite samo vi, i ovog vikenda se uprizorite u ovoj drami nalik na skandinavski način života.

Izvor: modamo.info

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!