Ravan stomak, perfektne trbušnjake i struk poput pješčanog sata – izgled je kakav svaka žena želi da postigne u što kraćem roku.

Osim redukovane ishrane, veoma je važno da dame pronađu odgovarajuće vježbe koje će ih dobro preznojiti i učiniti da dosegnu dugo željene “pločice” na stomaku. Da bi se postigao savršen stomak potrebno je aktivirati sve grupe trbušnih mišića, a to se postiže uz odgovarajuće vježbe. Predstavljamo vam sedam vježbi, koje su prilagođene početnicima. Poenta nije u načinu, već u broju ponavljanja. U početku ćete ih raditi sporo i manje, ali vremenom ćete dobijati na snazi i moći ćete da povećate broj ponavljanja.

Naravno, ne odustajte čim osjetite teškoću.

Prva vježba – bočni trbušnjaci

11

Lezite na leđa, noge savijte u koljenima i prebacite na jednu stranu tako da se bočni mišići istegnu. Ruke stavite iza glave i podižite torzo. Trebalo bi da osjetite zatezanje bočnih trbušnih mišića.

Druga vježba – klasični trbušnjaci

22

Klasični trbušnjaci sa savijenim koljenima i rukama iza glave će najviše aktivirati gornje trbušnjake. Nemojte se podizati skroz do kraja.

Treća vježba – obrnuti trbušnjaci

33

Leđa su fiksirana, torzo se ne pomjera, već podižete noge savijene u koljenima. Ova vježba takođe aktivira gornje trbušnjake.

Četvrta vježba 

44

Odlična vježba za cijeli stomak koja uz to aktivira i mišiće nogu. Sjedite sa ispruženim nogama, zatim u isto vrijeme ispravljajte i savijajte noge i širite, te skupljajte ruke.

Peta vježba – makazice

55

Ako želite da aktivirate mišiće donjeg stomaka ova vježba je idealna. Lezite na leđa, ruke stavite ispod zadnjice, pa noge naizmjenično podižite gore-dole ne dotičući pod.

Šesta vježba – svijeća

66

Od ove vježbe će vam prosto gorjeti gornji trbušnjaci! Lezite na leđa i pokušajte da dođete u položaj za svijeću. Čim ga dostignete, vratite zadnjicu na pod. Ponavljajte pokret.

Sedma vježba – bočno istezanje

77

Sjedite sa savijenim koljenima, leđa ispravite, ruke ispružite, pa rotirajte torzo lijevo-desno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!