Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i njegova supruga Sara doputovali su u SAD po službenoj dužnosti. Melania Trump i Donald Trump ugostili su ih u Bijeloj kući, a prve dame odmjerile su snage u modnom dvoboju.

Obje su za susret odabrale odjevne kombinacije u svijetlo plavoj boji. Sara Netanyahu nosila je vrlo jednostavnu haljinu ravnog kroja koju je spojila sa štiklama bež nijanse. Melania je pak nosila svijetlo plavi kaput vezan u struku koji nije skidala tokom susreta pa nije poznato koje je sve odjevne komade imala na sebi.

Međutim, oni vjerovatno ne bi ni došli do izražaja pored fantastičnih štikli Christiana Louboutina. Model pod nazivom “So Kate” ima potpeticu od 12 centimetara i savršeno se uklopio uz kaput prve dame.

Modni znalci u načelu su protiv jednobojnih kombinacija od glave do pete i smatraju kako svako izdanje treba razigrati različitim nijansama. Tako, na primjer, Anna Wintour ne odobrava nošenje crne boje od glave do pete.

Melania je svojim primjerom pokazala da takve kombinacije ipak mogu sjajno izgledati, a modne znalce “prevarila” je odabirom štikli metalik finiša koje zbog zanimljive teksture ipak vizualno odskaču od kaputa gotovo identične boje.

Izvor: zadovoljna.hr

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!