Već i ptice na grani znaju da naš tim Super žena čine najrazličitiji profili dama, sad već iz cijele BiH. Njihove zajedničke karakteristike su da su dobre u svom poslu, da su sretne i zadovoljne onim što su ostvarile na svim životnim poljima.

O njima govorimo, jer pored zajedničkih karakteristika, svaka od njih je posebna na svoj način.

Našem timu se danas pridružuje PR menadžerica SSST-a, prvog privatnog fakulteta u BiH i jedne od uglednijih visokoobrazovnih ustanova u zemlji i bivše, ali i danas prepoznatljivo TV lice – Emina Vejsilović.

Zašto se izabrali struku, odnosno posao kojim se bavite?

Ovo pitanje mi se često postavlja i ja uvijek kažem nisam birala, posao je nekako našao mene. Dok sam bila u srednjoj školi razmišljala sam o totalno drugim stvarima. Sudbina me je odvela na televiziju i poslom novinarke i voditeljice sam se bavila pet godina. I dalje sam u svijetu medija, ali na nešto drugačiji način. Sasvim slučajno sam postala dio tima Univerziteta SSST i trenutno obavljam funkciju PR menadžera i u svom poslu uživam.

Do sada ste radili različite poslove u okviru struke. Koji je najviše odgovarao Vašem senzibilitetu i zašto?

Ja sam na televiziji uživala, jako sam voljela taj posao i radila sam ga predano i srcem. Kada je došlo vrijeme za promjene, razmišljala sam šta bih ja to mogla raditi, a da mi se iskreno ujutro odlazi na posao. Ono što radim danas mislim da mi u potpunosti odgovara. Posao je dinamičan, niti jedan dan mi nije isti, mnogo je obaveza i odgovornosti, mnogo očekivanja, izazova ali i mnogo podrške. Ima tu još dosta truda, rada i učenja, ali vjerujem da će se sve stvari posložiti na svoje mjesto kada dođe vrijeme za to.

Svakodnevno se kroz posao susrećete s mnogo ljudi, a iz toga se izrode različite ugodne, neugodne ali i smiješne situacije. Ispričajte nam jednu anegdotu.

Posao PR menažera je dosta drugačiji od posla, recimo, voditeljice. U živom programu se dešava dosta toga i nekih situacija koje nisu planirane tako da iz tog perioda pamtim mnogo više i neugodnih, ali i smiješnih situacija. Poput one koju najviše volim ispričati da sam sve vrijeme gosta u emisiji oslovljavala jednim imenom, a gospodin se zvao potpuno drugačije ili da me je pijan gost napao u live prenosu važne utakmice. Jedina smješna situacija koja se veže za trenutni posao jeste da kada dođem u npr. neku srednju školu da promoviram Univerzitet, djeca se spremaju za snimanje, prepoznaju me i misle da je kamera negdje u blizini 😊

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?

Moj najveći uspjeh je taj da nisam razočarala svoje roditelje koji su mi pružali ponekad i više nego su to mogućnosti dozvoljavale. Smatram da sam im se odužila na način da sam izrasla u zrelu i prilično samostalnu djevojku, te da ja njima ponekad mogu biti oslonac baš kao što su to oni meni bili i kao što jesu i dalje.

Ko ili šta je Vaš najjači „vjetar u leđa“?

Ako ćemo pričati o osobama onda je to moja porodica i prijatelji. Oduvijek su mi podrška i uz mene su iako nekad možda ne donosim potpuno ispravne odluke. Moj vjetar u leđa ponekad znaju biti i svi zli ljudi koje u životu moramo sresti, pa nas svojim postupcima natjeraju da im moramo pokazati da smo bolji iako su i sami svjesni toga koliko god sebi ne žele priznati.

Neki kažu da je hrabrost na današnjem vremenu zasnovati vlastitu porodicu. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

Hrabrost jeste, prvenstveno zbog cjelokupne ekonomske situacije u našoj zemlji, ali i onda zbog svih drugih negativnih stvari koje nas okružuju. Isto tako, ukoliko čvrsto znate šta želite i prema čemu idete, uz pravu osobu pored sebe sve je drugačije i lakše. Nikad ništa nije idealno, bude mnogo uspona i padova ali ukoliko postoji ljubav, razumijevanje i međusobno poštovanje, može se.

Da morate da birate između porodice/ljubavi i posla/karijere, šta biste izabrali?

To je jako teško. Kad sam na ovo pitanje odgovarala sa 20-22 godine govorila sam da mi je karijera na prvom mjestu. Kada se bližite tridesetim onda shvatite da je porodica nešto što je stub svega. Ukoliko sretni izađete iz svoje kuće, bilo da još uvijek živite sa roditeljima ili partnerom, sve će drugačije biti i na poslu. Mislim da ukoliko se sve dobro izorganizira i isplanira, ni posao ni porodica ne moraju da trpe. Zato smo super žene, zar ne?

Šta za Vas predstavlja ljubav?

Pokretač, ogromni je pokretač. Bilo da se radi o ljubavi prema partneru, prijateljima, porodici ili poslu. Daje neki posebni motiv za sve.

Koja je Vaša definicija uspješne žene?

Da bi bila uspješna žena ne mora biti ostvarena na svim poljima, ali se divim ženama koje uspijevaju biti dobre radnice i kolegice, a u isto vrijeme dobre supruge i brižne majke. Ponekad je nezamislivo nakon osam sati radnog vremena preuzeti brigu o domaćinstvu, a stići u isto vrijeme biti uz roditelje, najbolje prijatelje ili posjetiti neki trening. Za mene uspješna žena je ona koja je prije svega zadovoljna sama sa sobom i životom koji vodi,  takva žena je motivacija i inspiracija svim drugim ženama.

Koja je Vaša super moć?

Mislim da ne posjedujem neku super moć, ali ukoliko moram da izdvojim nešto, koliki god da sam paničar dobro radim pod pritiskom i sama sebi pokušam objasniti da će se sve završiti, uraditi i posložiti. Obično tako i bude.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!