Lejla Softić naša je nova Super žena. Neko ko definitivno zna staviti osmijeh na lice svake žene, dama koju uvijek vidimo nasmijanu i punu energije. Ona nosi magiju u prstima zbog koje se svaka žena osjeća još ljepšom.

O čemu smo razgovarale pročitajte u nastavku.

Čini nam se kako žene jednostavno imaju urođen gen za lijepo. Šta je bilo presudno da se odlučite baviti poslom koji primarno žene čini lijepima?

To je došlo nekako spontano. Naime, moje prvo radno iskustvo nakon završene srednje škole bilo je u jednoj, tada vrlo poznatoj parfimeriji „Bagat“ koja je imala bogat asortiman proizvoda dekorativne i preparativne kozmetike. Shodno takvom poslu, počela sam upoznavati svijet kozmetike i istraživati sve više o kozmetici, koži lica, uljepšavanju i svemu što ima veze s tim. Sve mi je bilo vrlo interesantno! Moje drage kolegice su mi zaista bile velika podrška i nisu nimalo škrte na znanju, a obzirom da sam zaista bila u to doba sa 18 godina pravi laik što se za djevojke tog uzrasta u današnje vrijeme, baš ne može reći.

Radeći sa velikim brojem ljudi, naručito sa ženama, jednostavno naučite da procijenite tj.prepoznate vrlo brzo šta one najviše vole i žele a šta je to što im ne odgovara.

Obzirom da sam od malena iskazivala talenat za crtanje a najviše sam voljela crtati i sjenčiti lica, vjerovatno se to dvoje nekako povezalo. Postepeno sam učila šminkati a onda svoje kreacije isprobavala na svojim najbližim ženama mami, sestri, rodici, drugarici. I tako se to pročulo i evo danas već više od 8 godina ne ispuštam taj kist iz ruku pa mislim da mogu reći da sam Šminkerka.  Za mene je svako lice – novi izazov!

A svaki osmjeh klijentice je motiv i dokaz da znam da radim pravi posao. Posao koji me ispunjava i usrećuje.

Koliko je teško udovoljiti baš svakoj ženi u njenim željama?

Kroz ovaj posao, da bi ga dobro radili morate malo biti i psiholog. Da budem iskrena, nisam nikada imala prezahtjevne klijentice. Možda se meni to čini da nisu prezahtjevne iz razloga što uspijem brzo  „pronaći žicu“ i nekako se jednako brzo dogovorimo za make-up. Ja se trudim da prije svega razumijem šta one žele, šta najviše vole i da na kraju ispunim njihove želje a da to ujedno odgovara njihovim crtama lica, odjevnoj kombinaciji ali i karakteru.

Da li ste ikada pomislili da odustanete od svog zanimanja?

Iskreno, nisam zato što mi šminkanje donosi sreću. Ja volim ovaj posao. Još uvijek se nisam susrela sa nekim izazovom kojeg nisam mogla prevazići tako da nisam dolazila na takvu ideju ili problem koji bi mi poljuljao ljubav prema šminkanju.

Šta ženu zapravo čini lijepom?

Smatram da ženu čini lijepom njena dobrota kojom zrači, karizma, iskren osmijeh i naravno dobar ruž i maskara, hehe .

Ko je za Vas primjer lijepe i pametne žene?

Naša MERIMA SOFTIĆ.

Kako se opuštate od svog posla?

Ja zaista volim da šminkam i zato uživam dok radim ali ponekad znam stojati i po 10 sati na jednom mjestu pa to najviše trpe moja leđa i noge. Zato najviše volim da se opustim odlazeći na masaže ili vožnjom svog bicikla.

Postoji li rečenica koja Vas motivacijski vodi kroz svaki dan?

Postoji i više od jedne „Misli dobro i izaći će na dobro“, „Ne postoji problem, samo izazov!“

Šta je sreća?

Za sreću ne postoji univerzalna definicija to svi znamo. Svakome je sreća različita. Ako bi probala da sve te osjećaje i djela koje me čine sretnom stavim u jednu rečenicu, evo neka to bude ova: „Sreća je kad znaš da si sam sebi najbolje oružje za uspjeh!”. Eh sad, šta je uspijeh?! 😉

Šta je za Vas ljubav?

Ljubav je smisao života! Ona ima razne oblike i teško ju je definisati ali je sigurno najveća pokretačka energija za sve lijepo što se dešava na svijetu.

Da niste to što jeste šta biste bili?

Pored toga što sam šminkerka, ja sam i marketing menadžer, volonter, inovator… Dakle, da nisam ovo što jesam sigurno bih opet bila neko čije bi zanimanje moralo da ima dodir sa velikim brojem ljudi. Možda profesor, trener.. ne znam. Uglavnom bih sigurno bila sretna i zadovoljna kao i sada.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!