Esens Evans svojoj kćerkici naplaćuje stanarinu i komunalije, a njena vaspitna metoda je naišla na oduševljenje roditelja s društvenih mreža.

Esens je na Facebook postavila objavu u kojoj piše:

“Moja petogodišnjakinja mora da mi plaća stanarinu. Svake sedmice dobije sedam dolara džeparca. Ali ja sam joj objasnila da u realnosti ljudi većinu plate potroše na račune, a jako malo potroše na sebe. Natjeram je da mi da pet dolara nazad. Jedan za rentu, jedan za vodu, jedan za struju, jedan za kablovsku i jedan za hranu.”

Kada plati “račune” djevojčici ostanu dva dolara da ih potroši kako želi. Iako se ovaj metod čini čudnim, jer dijete će sigurno biti primorano da nauči vremenom kako se živi u realnosti, Esens ima plan.

Esensina ćerkica

Sav novac koji uzima od kćerke ne troši, već ga odvaja za kćerkinu budućnost.

“Ona ne zna da pet dolara zapravo ide na njen štedni račun, a taj novac ću joj vratiti kada bude napunila 18 godina. Pa ako tada odluči da se odseli i počne da živi sama, imaće 3.380 dolara sa kojima će moći da počne“, priča ova mama.

Esens ističe da njena strategija može da pripremi djecu za život i insistira na tome da će joj kćerka biti zahvalna jednog dana. Ona apeluje na druge roditelje da isprobaju ovo na svojoj djeci.

Njen Facebook post je šerovan više od 313.000 puta, a mnogo je onih koji su joj se zahvalili na ovoj lekciji.

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!