Pitate se “da li je moguće da sam se ovako oblačila i šminkala? Kako sam mogla sebi ovo dozvoliti…” A onda shvatite da je od tada prošlo mnogo godina, da su se trendovi više puta iz korijena promijenili i da se sada možete svemu slatko nasmijati.

Ili da možda sebi napišete pismo? Probajte, vjerujemo da ćete se zabaviti baš kao i mi.

Molim te, zaboravi na olovku za oči

Sjećate li se vremena kada niste baš najspretnije rukovali tušem za oči, pa ste u svakoj prilici kao zamjenu koristili olovku za oči? Razmazana olovka na pregibu kapka, a tvoje lice nalik umornom superheroju? I najgore – nakupljena olovka u uglovima očiju? “Draga moja mlađa Ja, zaboravi molim te na mekanu olovku za oči u crnoj boji i poštedi sebe neugodnih situacija.”

Reci NE sjajilima za usne u nijansama jarko roze boje 

Sjećate se one tinejdžerske slike na kojoj je vaš ružičasti sjaj za usne u prvom planu? Ali ne onaj nježno roza koji danas koristite, već ona drečavo ružičasta nijansa koja jednostavno bode oči. “Draga moja Ja, šta si imala u glavi kada si stavljala tu boju na usta? Više ličiš na klauna nego na veselu mladu damu.”

Crvena i samo crvena na obrazima? 

Da, na slikama se lijepo vidi da je crvena boja bila jedina boja za koju ste znali. Bez obzira na to jeste li se upravo vratili s mora, onako preplanuli, vi ste uporno koristili samo crveno rumenilo… “Moja mlađa Ja, molim te, pod hitno prestani isticati svoje obraze isključivo crvenom bojom! Da, da, crvena boja je uvijek u modi, ali treba imati mjeru u svemu. Hajde, priđi ogledalu i samo se malo bolje pogledaj!”

Tanke, tanke, tanke obrve

Sjećate li se vremena kada ti je najbolja prijateljica bila pinceta? Svaki slobodan trenutak provodili ste čupkajući dlačice i svaki put ste ponavljali “još samo ovu dlačicu i gotovo”? A obrve su vam bile toliko tanke da ih sada jedva primijetite na slici. “Draga moja Ja, ne mogu ti opisati koliko sam sretna što će taj trend ostati samo na slikama! Ostavi pincetu negdje duboko u ladici, a obrve ostavi takve kakve jesu.”

Zar baš toliko ne voliš sebe i svoj izgled?

 

Izvor: ljepotaizdravlje.ba 

Komentari

Komentari