Torta od sladoleda i keksa ljetni je desert koji ćete obožavati. Osim što vam je, uz sladoled i keks, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert radi se bez pečenja. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.

Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži okus.

Sastojci:
– 25 dag prhkog keksa
– 3 kašike rastopljenog maslaca
– 1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (okus po želji)

Priprema:
1. U procesor hrane stavite 10 komadića keksa i izmrvite ih. Dodajte maslac i miješajte u procesoru dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Keks možete smrviti i valjkom.

3. Mješavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje promjera oko 22 centimetra s dnom koje se može maknuti. Dnom mjerne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru posložite osam cijelih komadića keksa.

4. Na keks izlijte sladoled i nježno ga rasporedite po cijeloj površini. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta.

5. Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po vanjskom rubu lima pređite krpom ili spužvom pokvašenom toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje te narežite na komade.

Prijatno!

 

Izvor: zadovoljna.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!