Što duže i češće spavate našminkani, to više štetite svojoj koži, kaže profesor dermatologije sa klinike “Maunt Sinaj” u Njujorku, Dženet Graf.

Strašno vam se spava i nemate snage da skinete šminku. Sebi kažete: “Nema veze, skinuću je ujutru”. Ima veze – na taj način oštećujete svoju kožu. “Naša koža, kao i ostatak tijela, ima određeni ritam. Noć je za kožu najvažnija, jer je to vrijeme kada se ona obnavlja, dok šminka na koži tokom noći onemogućava taj proces i oštećuje ju“. Doktor Graf naglašava da što češće pravite ovu grešku “lijenih devojaka”, kako je ona naziva, to više štetite svojoj koži, ali negativne efekte ostavlja i to što samo ponekad prespavate našminkani.

Puder
Puder potencijalno može da ošteti vašu kožu, u zavisnosti od načina kako ga nosite. “Ukoliko puder stavite ujutru i nosite ga tokom cijelog dana, a zatim ga uveče ne skinete, to je veoma opasno jer se sva prljavština i zagađivači sakupljeni tokom dana zadržavaju na vašoj koži”.

Maskara
Neke djevojke maskaru ne skidaju uveče jer tvrde da im trepavice tako ljepše izgledaju ujutru, a druge jer ih ponekad mrzi da to urade. “Čestice maskare iritiraju oči tokom noći, pa lako može doći do infekcije i eventualnog razvoja konjuktivitisa”, naglašava dr Graf.

Takođe, ako ne skidate maskaru prije spavanja, znajte da će vam trepavice postati krte i lako će se lomiti, opadati i prorijediti. To što znate koliko je loše spavati sa šminkom na licu, ne znači i da vas nikada neće mrziti da to uradite. Zato, djevojke, najbolje je da proizvode za skidanje šminke držite negdje pored kreveta, kako bi vam bili pri ruci.

 

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!