Pileći Cordon Bleu je idealan prijedlog za ručak obzirom da je izuzetno sočan i ukusan, a pečemo ga u rerni a ne u ulju.
Sastojci:
- 4 pileća filea (oko 800 g)
- Crni papar mljeveni
- 3 kašičice Vegete
- 200 ml vode
- 2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
- 2 češnja češnjaka
- ½ žličice Origano sušeni Podravka
- 4 ploške kuhane šunke (100 g)
- 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
- 1 kašičicamaslinova ulja
- Za paniranje:
- 80 g krušnih mrvica
- 2 žličice Slatka paprika mljevena
- 2 kašike ribanog parmezana
Priprema:
- 1. Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 kašičicom Vegete.
- 2. U posudu stavite vodu, 2 kašičice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
- 3. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
- 4. Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
- 5. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
- 6. Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.