Da li se u restoranu hljeb koji niste pojeli daje drugim gostima? Sveti li se kuhar nepristojnima tako što im posebno “začini” obrok? Ako ste se ikada zapitali šta se dešava iza kulisa u restoranima, evo šta su otkrili brojni kuhari u anonimnoj anketi.
Čak 60% kuhara kaže da ih najviše nerviraju izbirljivi gosti koji mijenjaju recept, pa traže tikvice umjesto brokula ili neku drugu zamjenu. Svaki četvrti će poslužiti gostima nešto što je palo na pod, a čak tri četvrtine kuhara je vidjelo bubašvabe u kuhinji. Ni vegetarijanci nisu sigurni, jer je 15% ispitanika priznalo da njihovi obroci nisu uvijek bez mesa.
Dobro je i da znate da kuhari u drugim restoranima izbjegavaju da naruče pastu i jela od piletine, jer smatraju da je ta opcija u meniju precijenjena, a najmanje interesantna. Samo 3% kuhara priznalo je da nepojeden hljeb s jednog stola završi na drugom, dok je 13% vidjelo svoje kolege kako krišom “začinjavaju” tanjir nepristojnoj mušteriji.
Izvor: Novosti.rs