Miris ruma uvijek, nekako, podsjeća na toplinu doma usred zime i na božićne kolačiće. A u kombinaciji sa čokoladom i mljevenim lješnjacima stvara slatku idilu stvorenu za vikend popodneva. Donosimo vam recept za jedan takav opojni čokoladni zalogajčić.
Baš nikad nije prerano za okuse Božića, koji kuca na vrata.
Ne bojimo se hedonizma. Dodajte malo ruma u sve što pravite, čisto da zamiriše. Potrošite i zadnji gram badema i čokolade da se podsjetite da smijete zaustaviti trenutak, udahnuti i pojesti dvije čokoladne bombice nad najfinijim tanjirićem.
Sastojci za rum kuglice:
150 g čokolade, 50 g maslaca, 150 g miješano mljevenih lješnjaka i badem/pistacija, 2 kašike ruma + 2 kašike smeđeg šećera, te 2 kašike samog ruma
Prirema:
1. Čokoladu i maslac otopite na pari. Dodajte mljevene lješnjake i bademe, promiješajte.
2. Rum i šećer zagrijavajte da se šećer otopi i ostavite da se lagano prohladi, zatim dodajte u smjesu s čokoladom i promiješajte. Dodajte još 2 kašike ruma, promiješajte i oblikujte masu u kuglice.
3. Kuglice stavite u frižider na nekoliko sati da se stisnu. Uvaljajte ih u kakao, cimet, mljeveni keks, šećer u prahu ili otopljenu čokoladu.
Vaša ukusna slastica je spremna za serviranje i oduševljena nepca vaših ukućana i gostiju.