Vrijeme odmora je vjerovatno najuzbudljivije vrijeme za većinu ljudi jer tada se pruža mogućnost otkrivanja novih lokacija, stvaranja novih poznanstava, te bijeg od svega na što smo navikli tokom godine. Odrasla sam u gradu gdje je područje  broj jedan zbog sunca, plaža i pop kulture- Los Angeles California. Od najmanjih odmora do onih najvećih, ja  ga definitivno smatram najboljom ljetnom lokacijom za bijeg.

U Californiji, jedno od mojih omiljenih ljetovališta je Palm Springs. Ono je smješteno u Indio Valley-u, mjesto koje je dom Coachella festivala. Da se odvezete do Palm Springs-a treba vam dva sata južno od Mexica. Putem možete vidjeti pustinje, Joshua drveće, stijene- scengrafija Western filma.

P1000420

U mnoštvu hotela u Palm Springs-a moj omiljeni je Saguaro Hotel. Isti čini da se osjećam kao da sam u 1960im zbog toga što svaka soba ima drugačiju neon boju u svom vintage enterijeru i eksterijeru.

 

2-photo

Onda siđem kraj bazena, volim se sunčati i slušati dobru muziku koju puštaju dok pijuckam Pina Coladu. Nakon dana na suncu, tuširam se u svojoj hotelskoj sobi i spremam za noć u kazinu i barovima. Nakon trčkaranja od kafića do kafića noć završava u mojoj sobi gdje uronim u jacuzzi. Nakon toga zaspim kao beba i punim baterije za naredni dan.

P1000534

Naredni dan, rentam biciklo i krenem u vožnju kroz susjedstvo. Dan završim koristeći hotelski spa.

 

Piše: Amina Suleimanagich

Fotografije: Irfan Brkovic

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!