Mogu iskreno reći kako Bosna i Hercegovina dosita ima vrhunske dizajnere kada je u pitanju kolaboracija umjetnosti i mode. Ne samo da se radi o spajanju slikarstva sa modom, nego tu ima i utjecaja drugih grana umjetnosti. Jednostavni komadi odjeće koji se lako kombiniraju sa raznim look-ovima zapravo u sebi kriju prave umjetničke vrijednosti. Danas ću Vam predstaviti jedno novo ime na BH modnoj sceni koje djeluje pod nazivom EllaArt zajedno, te već poznati brend  Art by Tea, a oba brenda spaja ljubav prema slikarstvu i modi.

1.  Ella Art je novo ime na BH modnoj sceni. Ovaj brend spaja ljubav prema slikarstvu sa modom. Glavna ideja brenda EllaArt je da se slikarstvo i ilustracija ožive kroz odjevne predmete, a kao prvi dio kolekcije biran je ceker ogranske izrade. Svaki dizajn,slika u sebi, nose posebno značenje, te svaki komad odjeće nosi u sebi i umjetnički duhovni izraz,koji je proiciran na nešto što je nosivo i unikatno. Svaki rad za sebe ima i lični doživljaj.

Ellaart1 Ellaart2 ellaart3

2.  Art by Tea je već poznato ime na modnoj sceni Bosne i Hercegovine. Osnovni koncept ovog brenda zasniva se na kombinovanju slikarstva i modnog dizajna u kreiranju i izradi luksuznih, unikatnih, rukom oslikanih odjevnihpredmeta i modnih dodataka.Svaka kreacija je ujedno i slika, a za izradu jedne kreacije potrebno je od nekoliko dana, do nekoliko sedmica, u zavisnosti od kompleksnosti  samog slikarskog djela i drugih procasa u izradi kreacije. Jedinstvenost ovog modnog brenda je u tome što je broj odjevnih predmeta i akcesoara koji se mogu oslikati i izraditi u svakoj kolekciji vrlo ograničen, te je samim time masovna proizvodnja nemoguća.

artbytea1 artbytea2 artbytea3

Svidjele su Vam se kreacije ovog brenda? Obavezno posjetite njihov web page http://www.artbytea.net/

Bosna i Hercegovina ima zaista talentirane modne dizajnere. Želite otkriti neko novo ime? Posjetite moj blog https://bhfashionlovers.wordpress.com/

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!