Na pragu smo 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, i uskoro ćemo predstaviti kampanju za novu sezonu koju je osmislio Marko Feher. Prije samo dvije godine, Marko Feher, bio je prvi pobjednik titule “Perwoll New Generation 2014”, a sada se o njemu priča u modnim krugovima cijelog svijeta. Britanski Vogue – takozvana modna Biblija, Glamour, najpoznatiji japanski i španski modni portali i mnogi drugi svjetski i regionalni mediji pisali su o Marku i njegovom radu. Njegov brend sada ima londonsku adresu. U teškoj konkurenciji, među više hiljada prijavljenih, Marko Feher je primljen na prestižni koledž Central Saint Martins London, u čijim su klupama bili slavni Alexander Mc Queen, Stella McCartney, Ricardo Tischi, John Galiano i dr. Marko je naš prvi i jedini BH modni dizajner koji je dobio poziv na London Fashion Week u septembru ove godine.

IMG_7463
Kao zvijezda i zaštitno lice kampanje odabrana je Ines Jovanović, World Top Model Bosne i Hercegovine koja se, na svjetskom izboru World Top Model 2015. održanom 5. decembra u hotelu Sheraton Parco de Medici u Rimu, kao predstavnica BiH u konkurenciji 40-ak natjecateljica drugih zemalja plasirala u Top 10. Njen talent, karizmu i profesionalnost prepoznali su talijanski modni scouti svjetske agencije Major Model Mgmt, koja broji podružnice u preko 20 svjetskih modnih metropola.
Za njen make up pobrinula se Žana Vučković dok fotografije potpisuje etablirani modni fotograf Saša Savičić.

IMG_6270-H1200
Ovogodišnji vizual modnog događaja 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo nosi parolu “Inovacija”. Sam pojam inovacija dosta je širok, ali kada je moda u pitanju inovacija je ključan pojam. Sve vrsne i vodeće dizajnere u svijetu mode inovacija čini posebnima. Ove godine na našem 36. NIVEA BH Fashion Weeku, imat ćete priliku da vidite etablirane BH modne dizajnere, domaće i inozemne modne kuće kao i mlade neafirmisane dizajnere u sekciji “Perwoll New Generation” koji će se boriti za nagradu od 1000 EURA. Kako ne bismo ostavili inovaciju samo na dizajnerima, Udruženje manekena I modnih kreatora BiH, te izvršni producent modna agencija Abc Models Mgmt, za sve gledatelje pripremili su dosta iznenađenja. Za početak otkrivamo da je 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo produžio trajanje za jedan dan više, te da će se revije po prvi put održavati na više lokacija.

IMG_7465

Komentari

Komentari