Ako je vjerovati dizajneru Frančesku Bilotu, tradicionalni način stavljanja sijalica u krug nije pravi način za to.

Svako ima svoju prazničnu tradiciju, pogotovo kada se radi o ukrašavanju jelke. Ali, evo jedne informacije koja će sigurno da vas zapanji – stavljali ste sijalice na jelku na pogrešan način.

Frančesko tvrdi da bi trebalo da se postavljaju vertikalno, jer se tako spriječava da sjaj sijalica nestane u sredini jelke.

“Na ovaj način će svaki dio vaše jelke, od grane do grane sijati punim sjajem”, rekao je Biloto za “House Beautiful”.

Dodao je da je još jedna dobra stvar što će skidanje ukrasa biti lakše i manje neuredno.

Da bi se dobio potpuni efekat, Biloto savjetuje da se počne od vrha jelke i da se sijalice spuste do dna. Zatim, podignite sijalice sedam do deset centimetara na desno i vratite ih do vrha jelke. Ponavljajte proces dok ne ukrasite cijelu jelku. Da biste postigli da i sredina jelke sija, postavite najsjajnije ukrase u dubinu, kako bi reflektovali svetlost.

Iako mnogim ljudima nije prijatno da se udalje od uobičajene tehnike, sve što može da olakša težak zadatak skidanja ukrasa sa jelke dobija pozitivne reakcije.

Još jedan koristan savjet – kada ove godine budete skidali sijalice sa jelke, nemojte ih samo strpati u kutiju da se ne bi zamrsile. Omotajte ih oko ostatka od rolne toalet papira i slijedeće godine nećete morati da se mučite da ih odmrsite.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!