Dok živimo u vremenu uniformisanosti i u kome svako ko je malo drugačiji od većine dobija etiketu čudaka, frika, luđaka i kakvu sve ne, pravo je osvježenje naići na mlade ljude koji su na svojim primjerima naučili da izlazak iz zone komfora ne mora imati negativan kontekst. Čak što više!

Tako je i u ljubavi, odnosno muško ženskim odnosima. Navikli smo iz pera naše Belme Krajišnik čitati sjajne retke, pa nas je ovaj put oduševila statusom koji je objavila na svom Facebook profilu. Morali smo ga “ukrasti” i podijeliti s vama.

Status prenosimo u cjelosti…

Težila sam, kao luda, da se šablonski uklopim u tip žena koje su ranije osvajale njegovo titravo i veselo srce.

Pomislila bih: uvijek budi kao milion dolara, izmami čak i poneki pogled kad prođeš kroz grad, uskladi sve boje, ispeglaj kosu, nemoj da ti je tuš razmazan i šta-sve-ne.

Kunem se da sam mu najiskrenije, najglasnije osmijehe i najjače kucanje srca čula kad sam pored njega sjedila sa smotano svezanom kosom, u njegovoj pidžami i bez trunke šminke.

Očito je da one koje su mu ranije “osvajale srce” i nisu baš bile njegov tip. Mičite se malo u stranu, šabloni, prošlo je vaše vrijeme.”

Komentari

Komentari