S osam godina, Krisi je bila najmlađi pacijent s dijagnozom sekretornog karcinoma dojke, rijetkog oblika bolesti koji se pojavljuje u samo jedan posto svih karcinoma dojke, piše “Avaz“.

Napravili su joj mastektomiju, u dobi u kojoj nije bila dovoljno stara ni za prvi grudnjak. Sve je počelo u oktobru 2015. godine kad se Krisi uplašeno požalila roditeljima da je napipala kvržicu na prsima. Zabrinuti, ali odlučni da budu proaktivni, Annette i Troy Turner su odveli svoju kćer kod dvojice doktora. Jedan je rekao da je kvržica vjerovatno posljedica infekcije, a drugi da je u pitanju benigni tumor.

Budući da nisu bili zadovoljni pregledima i dijagnozom, odveli su Krisi trećem doktoru koji je kvržicu pravilno dijagnosticirao u novembru 2015. Krisi je tako postala najmlađi pacijent koji boluje od ovog rijetkog oblika raka. Razlog zašto roditelji nisu olako prihvatili objašnjenja prva dva doktora je zato što su se oboje borili s bolestima, Annette je pobijedila prvi stepen raka grlića maternice, a Troy se borio s Ne-Hodgkinovim limfomom još otkad je Chrissy bila beba. Ali, bez obzira na njihovo loše iskustvo, ništa nije moglo smanjiti bol koju su osjećali kad su Chrissy morali reći da ima rak i da će morati ići na ozbiljnu operaciju. Mjesec dana kasnije na PET-scan pregledu, ispostavilo se da rak kod Chrissy nije proširio.Bio je lokaliziran na tkivu dojke i nije se proširio na limfne čvorove, što je značilo da ne treba zračenje.

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka