Prijedlog za ručak, uz neki pire ili pohovani karfiol. Ide čak i salatica, zelena svježa za odličan ručak.
Sastojci:
- 6 šnicli
- brašno za uvaljati šnicle
- 3 glavice luka
- 2 čena belog luka
- tri pune kašike ajvara
- 1 kašika suvog začina
- lovorov list i biber po želji i ukusu
Priprema:
Šnicle izlupati i posoliti.
Uvaljati svaku u brašno pa propržiti sa obje strane nekoliko minuta na vrelom ulju.
Ulje ocjediti tako da ostane manje od 100 ml.
Dodati mu izblendiran crni i beli luk, malo vode i dinstati.
Dinstati sve dok luk ne bude potpuno kuhan.
Dodati zatim ajvar ( lovorov list i biber ako dodajete ), nasuti čašu vode, promješati i uroniti u tu masu šnicle.
Sve zajedno krčkati na laganijoj vatri 30 minuta.Dok višak vode ispari, a šnicle omekane.
Poslužiti tople.
Prijatno