Kombinacija ukusa koja nijednog sladokusca ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci
- 1l mlijeka
- 1 šoljica brašna
- 1,5 šoljica gustina
- 2 šoljice šećera
- 2 pune kašika kakaoa
- 1 vanilin-šećer
- 50 g margarina
- 100 g kokosa
- 100 – 150 ml slatke pavlake ili 100 g šlaga
Priprema:
1. Pomiješati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin-šećer i 250 – 300 ml mlijeka. Ostatak staviti da provri.
2. Kad mlijeko provri zakuhati smjesu i miješati.
3. U veliki pleh posuti kokos i rasporediti ravnomjerno svuda, protresite tepsiju. Preko kokosa istresati skuhani “puding”. Sipati svuda, po cijeloj tepsiji. Kada razvučete ravnomjerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frižider.
4. Umutite slatku pavlaku ili šlag (umućen sa kiselom vodom), pa premažite preko “pudinga”.
5. Isijecite na komade pravougaonog oblika, pa svaki komad urolajte. Svaku “sarmu” još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još kokosom po želji. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.
(Izvor: stil.kurir.rs)