Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog biskvita i kreme od kokosa oduševit će sve obožavatelje popularne Bounty čokoladice!
Sastojci:
Čokoladni biskvit:
– 4 jaja
– 100 g šećera
– 4 kašike tople vode
– 8 kašika ulja
– 80 g glatkog brašna
– 20 g kakaa u prahu
– prstohvat soli
– i još 100 ml mlijeka za preljev
Krema od kokosa:
– 800 ml mlijeka
– 150 g šećera
– 2 vanilin šećera
– 120 g griza
– 200 g kokosa
– 120 g maslaca
Čokoladni preliv:
– 100 g čokolade (mliječne ili za kuhanje)
– 100 ml slatkog vrhnja
Priprema: Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke – brašno, sol i kakao (brašno i kakao prosijte prije dodavanja u smjesu). Sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojem ste dno obložili masnim papirom. Biskvit pecite otprilike 20 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite je li pečen. Pečeni biskvit ostavite nekoliko minuta da se hladi, a zatim ga prelijte s toplim mlijekom.
Za pripremu nadjeva mlijeko i šećer zagrijte do vrenja. Kada zavrije maknite lonac s vatre pa umiješajte griz i kokos. Vratite lonac na šparet i kuhajte kremu još 2 minute na laganoj vatri. U kuhanu kremu dodajte maslac, sve dobro izmiješajte pa rasporedite preko čokoladnog biskvita. Vrh torte prekrijte prozirnom folijom i ostavite ju da se ohladi do sobne temperature. Po želji tortu prelijte čokoladnom ganache kremom (otopljenom čokoladom i slatkim vrhnjem). Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja.
Preuzeto sa: femina.hr