Iako kao klinka nisam voljela kolače od mrkve kroz godine su mi postali jedni od dražih. S vremenom sam shvatila i da mi je bitno da su prije svega jako sočni jer upravo to čini ih, za moje pojmove, toliko ukusnima.
Nedavno sam naletjela na ovaj kolač za koji ne morate paliti pećnicu, pa s obzirom na to da je ljeto, to mi se učinilo kao sjajna ideja. Odlučila sam ga isprobati i mogu vam reći da je ovaj kolač top.
Moji ukućani bili su u tome suglasni.
Sastojci:
- 150 g mrkve
- 100 g datulja
- 150 g zobenih pahuljica
- 150 g oraha
- 1 šaka grožđica i oraha
- 1 kašika cimeta
Priprema:
- Operite i očistite mrkvu te je narežite na komade. Zajedno s datuljama pomiješajte je u jakom blenderu.
- Dodajte zobene pahuljice i orahe te miješajte sve dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smjesu.
- Dodajte po želji cimet.
- Orahe i grožđice usitnite i dodajte na dno smjese. U lim stavite papir za pečenje i na njega ravnomjerno raspodijelite smjesu.
Ostavite u frižideru oko sat vremena. Kolač narežite na kocke i navalite.
Po vrhu ga možete posuti tostiranim listićima badema ili sličnim orašastim voćem.