U okviru dvodnevnog PITCH-MATCH-START (Up) događaja  eMPIRICA organizuje takmičenje start up-a i njihovo umrežavanje sa potencijalnim investitorima, te umrežavanje IT studenata sa potencijalnim poslodavcima.

Na PITCH-MATCH-START(Up) će biti organizovano takmičenje 4 startup projekta, od kojih će prva dva dobiti novčanu nagradu i ugovor o jednogodišnjoj inkubaciji na Visokoj školi eMPIRICA (besplatan prostor, druge resurse i mentorstvo).

Svi startupi će tokom PITCH-MATCH-START(Up) imati umrežavanje sa potencijalnim investitorima, a paralelno biti organizovani razgovori između 38 IT studenata i 10 IT kompanija iz cijele BiH, u svrhu zapošljavanja.

“Ovim događajem slavimo talente i inovacije, stvaramo partnerstva i umrežavamo IT studente sa poslodavcima i start up-ove sa inestitorima.” – kazali su iz Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

Cilj ICT BICeMPIRICA projekta bio je kreiranje afirmativnog obrazovno-poslovnog okruženja koji će pružiti studentima i mladim poduzetnicima materijalne resurse, opremu i podršku kroz program mentorsta i treninga s ciljem stvaranja i ubrzavanja razvoja novih kompanija baziranih na inovativnim idejama.

Komentari

Komentari