Forora je prva ženska članica Fm Jam DJ ekipe, a iza nadimka stoji Emina Vejzović iz Tuzle.

Već duže vrijeme plijeni pažnju svojim fotografskim umjećem, a odnedavno imamo priliku sve češće je čuti sa kvalitetnim DJ setovima. Emina se bavi i fotografijom, kako ističe to je njen novi hobi kroz koji se zainteresovala za photo i video editing, retuširanje, dizajn i slično. Pored svega toga studira informatiku, ali s obzirom da je odrasla u kući muzičara, prva ljubav joj je oduvijek bila muzika.

O čemu smo razgovarali sa sjajnom Eminom pročitajte u nastavku.

  • Kada ste osjetili da će DJing biti vaš poziv..?

Od trenutka kada sam se počela zanimati za DJing znala sam da će to biti nešto čime ću se sigurno baviti jer mi to pruža zadovoljstvo, a u isto vrijeme daje mi prostora da se bavim i drugim stvarima koje me zanimaju. Nije mi u planu da sve svoje vrijeme usmjerim samo u DJing, radim i na drugim hobijima.

  • Zašto volite svoj posao?

Najviše zbog toga što nemam osjećaj da mi je to posao. Radim ono što volim, što me zabavlja, nemam radno vrijeme ali gradim radne navike, disciplinu, odgovornost, dobijem neku vrstu satisfakcije nakon dobro obavljenog posla, a naučim i mnoge lekcije.

  •  Da li je dan dovoljno dug da uradite / privatno i poslovno/ sve što planirate?

Dan je dovoljno dug za sve. U ta 24 sata možemo naći vremena i da završimo sve obaveze, a i da samo buljimo u plafon. Svi imamo ista 24 sata, samo ih možda ne koristimo na pravi način. Mislim da je caka u planiranju.

  • Kako se nosite sa negativnim komentarima i kritikama?

Ne mogu reći da mi je potpuno svejedno kada čujem negativne komentare ili kritike, ali ako sam ja zadovoljna sobom i svojim radom nastojim da ignorišem tu negativu jer ne gledamo svi stvari istim očima i ne vrijedi se pravdati i objašnjavati ljudima.

  • Svima nam ponekad zatreba savjet.. kome vi idete po savjet?

Porodici i prijateljima naravno, ali sretna sam i što imam ekipu ljudi koji slično razmišljaju a imaju puno više iskustva i znanja od mene, koja rado dijele i na tome sam beskrajno zahvalna.

  • Kako definišete uspjeh?

Ako sam zadovoljna svojim radom, sobom i tu gdje je jesam, sretna sam i smatram da sam uspjela.

  • Kad kažete „super žena“ na kakvu ženu pomislite?

Svaka žena koja je svjesna koliko vrijedi, radi ono što voli i daje ljubav drugima i sebi je “super žena”.

 

Komentari

Komentari